WGA, interessante materie voor de adviseur

De WGA, Wet Werkhervatting Gedeeltelijk Arbeidsongeschikten blijkt voor veel ondernemers ingewikkelde materie. Daardoor besteden ondernemers en vaak ook hun adviseurs onvoldoende aandacht aan de WGA. Ten onrechte. Er is veel geld mee gemoeid. Bij onoplettendheid kan de ondernemer onvoorzien veel kosten kwijt zijn aan WGA, naheffing en boetes. De adviseur kan de ondernemer voor de grootste valkuilen behoeden. Met een paar handige en eenvoudige hulpmiddelen kan de adviseur helderheid bieden.

1) Check de jaarlijkse WHK Beschikking met de WGA-check

2) Stel een Controle-rapport op m.b.t. de WGA-berekening

 

1) WGA-check

Werkgevers hebben recent de Beschikking Gedifferentieerde Premie Werkhervattingskas (Whk) 2017 ontvangen van de Belastingdienst of ontvangen deze binnenkort. De premieberekening bevat vaak fouten. Na ontvangst heeft u zes weken de tijd om bezwaar aan te tekenen.

Controleer de beschikkingen eenvoudig zelf met de WGA-check. Dit kan bedrijven die geen eigenrisicodrager zijn veel geld besparen. Mochten er verdere maatregelen benodigd zijn, kunt u de opties verder overwegen. Onderzoeken en het instellen van bezwaar kan een volgende stap zijn.

Wij bieden u een eenvoudige online tool om de WGA-check uit te voeren. Met deze handige online rekentool checkt u binnen een minuut de jaarlijkse WHK Beschikking van uw cliƫnt op juistheid. Mogelijk ontdekt u eveneens potentiƫle besparingsmogelijkheden voor uw client.

 

2) Controle-rapport voor de WGA-berekening.

Een handige tool om de WGA-verplichtingen van uw client voor de toekomst uit te rekenen op basis van enkele scenario's.

 

Beschikking werkhervattingskas (Whk) nauwelijks te begrijpen en bevat vaak fouten!

Mooier kan de Belastingdienst het niet maken, maar blijkbaar ook niet makkelijker. De naam van de beschikking is ingewikkeld en ook de inhoud ervan. Begrippen als Werkhervattingskas (Whk), Wegingsfactor, Individuele premiecomponent WGA-lasten flexibele dienstverbanden en de vele afkortingen roepen meer vragen op dan er antwoorden worden gegeven. Wij leggen u het allemaal uit in begrijpelijke taal. Neem contact op met het premiewerkhervattingskas supportteam.

Fouten in de beschikking werkhervattingskas (Whk) kosten u onnodig geld

Naast de vele begrippen en afkortingen, zoals WGA en WIA, zou uw eerste vraag, die slechts zelden wordt gesteld, als volgt moeten luiden: "Is mijn beschikking wel juist? Is de premieaanslag correct? Ga ik niet te veel betalen?" Vragen die eigenlijk niet thuis horen bij beschikkingen van de Belastingdienst. Het systeem is echter zo complex dat fouten makkelijk worden gemaakt.

 

Wat kan er mis gaan?

  1. De lijst met namen van werknemers bevat regelmatig fouten. Hierdoor worden de kosten van een arbeidsongeschikte of zieke werknemer toegerekend aan de werkgever waar de werknemer niet ziek is geweest of zelfs niet in dienst was.
  2. Indeling in de onjuiste sector.
  3. Er zijn verouderde gegevens gebruikt.
  4. Bij de premiebepaling is geen rekening gehouden met eigenrisicodragerschap of onjuist gemiddeld loon als basis voor de premie.

Waarom een WGA-check of WGA-controle rapport voor uw client?

Snel en eenvoudig

De WGA-tools helpen u eenvoudig en stapsgewijs met de juiste gegevens door de complete berekening. U stelt een helder WGA-rapport op, direct klaar om aan uw client te overhandigen.

Onbeperkt gebruik

U kunt onbeperkt WGA berekeningen maken. Ieder jaar als een vaste routine.

Behoefte aan ondersteuning?

Wenst u verdere ondersteuning bij het opstellen van een WGA berekening en advies? Bel ons gerust voor een persoonlijk gesprek. Bel Eric Verburgh op 010 264 1100.

Advies

Het WGA controlerapport biedt een goede gelegenheid om dienstverlening aan uw client te verdiepen.